Mózes harmadik könyve

Hálaáldozatok

3 Ha hálaáldozattal áldozik valaki, akár hím, akár nőstény marhát áldozik, ép állatot vigyen az Úr elé. 2 Tegye a kezét áldozata fejére, ölje meg a gyülekezet sátrának bejáratánál, és Áron fiai, a papok öntsék a vért körös-körül az oltárra. 3 Azután vigyen a hálaáldozatból, mutassa be tűzáldozatul az Úrnak a kövérjét, amely a belet takarja, és mindazt a kövérjét, amely a belek között van. 4 Távolítsa el a két vesét és a rajtuk levő kövérséget is, amely a vékonyánál van, meg a májon levő hártyát is a vesékkel együtt. 5 Füstölögtessék el azt Áron fiai az oltáron az égőáldozattal együtt, a tűzre rakott fán. Kedves illatú tűzáldozat ez az Úrnak.

6 Ha pedig valaki juhféléből mutat be hálaáldozatot az Úrnak, akár hím, akár nőstény az, mindenképp ép legyen. 7 Ha bárányt visz áldozatul, vigye azt az Úr elé. 8 Tegye a kezét áldozata fejére, azután ölje meg a gyülekezet sátra előtt, és Áron fiai öntsék a vérét az oltárra körös-körül. 9 Azután áldozzék az Úrnak e hálaáldozatból tűzáldozatot: a kövérjét és az egész farkát – ez utóbbit a hátgerinci végénél vágja el – és a beleket takaró kövérjét és minden kövérjét, amely a belek közt van. 10 Távolítsa el a két vesét és a rajtuk levő kövérséget is, amely a vékonyánál van, és a májon levő hártyát a vesékkel együtt. 11 És füstölögtesse el azt a pap az oltáron. Tűzáldozati eledel ez az Úrnak.

12 Ha kecskével áldozik valaki, azt is vigye az Úr elé. 13 Tegye a kezét a fejére, és ölje meg a gyülekezet sátra előtt, és Áron fiai öntsék a vért körben az oltárra. 14 Áldozzék abból tűzáldozatot az Úrnak: a kövérjét, amely betakarja a belet, és mindazt a kövérjét, amely a belek között van. 15 Távolítsa el a két vesét és a rajtuk levő kövérséget is, amely a vékonyánál van, és a májon levő hártyát a vesékkel együtt. 16 Füstölögtesse el azokat a pap az oltáron tűzáldozati eledelül, kedves illatul. A kövérje mind az Úré legyen. 17 Örök rendtartás legyen ez nemzedékről nemzedékre minden lakóhelyeteken: semmi kövérjét és semmi vért meg ne egyetek!