Megjelent az Ássunk mélyebbre! sorozat 2. kötete – az első kötet eszközei a gyakorlatban

„Még sosem láttam égő csipkebokrot, nem szenvedtem még fekélyektől (tizenhét éves korom szörnyű pattanásai sem voltak annyira rosszak), sosem választottam ketté a fürdővizemet, és nem sétáltam át a közepén – írja Andrew Sach. – Mégis milyen aktualitása lehet számomra Mózes második könyvének?”

Az Ássunk mélyebbre! című kötetben bemutatott eszközök használatával felfedezhetjük, mit üzen számunkra ma egy bizonyos bibliai könyv. Ebben az új kötetben a gyakorlatban láthatjuk mindazon eszközök használatát, amelyeket az első kötet taglal: az ismétlés eszköze segít megértenünk, hogy Isten neve igenis nagy dolog; a szövegkörnyezet eszköze rámutat, hogy miért volt annyira fontos legyőzni az amálékieket; az idézet/utalás eszköze pedig egy egész miniédenkertet tár elénk ott, ahol a legkevésbé számítottunk volna rá… És még folytathatnánk a sort.

„Könyvünk nem annyira egy hollywoodi filmre hasonlít, hanem a kulisszatitkokat bemutató DVD-extrákra. Azonkívül, hogy megmutatjuk a kincseket, azt szeretnénk, hogyha az olvasó maga is egyre inkább képessé válna efféle kincsek feltárására más bibliai könyvekben” – írja Andrew Sach.